македонски » корејски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [넷]4 [nes]

+ 학교에서haggyoeseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде сме? 우리- 어-- 있--?
u------ e---- i-------?
+
Ние сме во училиштето. 우리- 학-- 있--.
u------ h------ i-------.
+
Ние имаме настава. 우리- 수--- 있--.
u------ s-------- i-------.
+
   
Ова се учениците. 저들- 학-----.
j---------- h----------------.
+
Ова е наставничката. 저분- 선-----.
j--------- s----------------.
+
Ова е одделението. 저건 반---.
j------ b-------.
+
   
Што правиме? 우리- 뭐-- 있--?
u------ m------ i-------?
+
Ние учиме. 우리- 배-- 있--.
u------ b----- i-------.
+
Ние учиме еден јазик. 우리- 언-- 배-- 있--.
u------ e--------- b----- i-------.
+
   
Јас учам англиски. 저는 영-- 배--.
j------ y----------- b------.
+
Ти учиш шпански. 당신- 스---- 배--.
d---------- s------------- b------.
+
Тој учи германски. 그는 독-- 배--.
g------ d--------- b------.
+
   
Ние учиме француски. 우리- 불-- 배--.
u------ b--------- b------.
+
Вие учите италијански. 당신-- 모- 이---- 배--.
d-------------- m--- i----------- b------.
+
Тие учат руски. 그들- 러---- 배--.
g---------- l------------ b------.
+
   
Учењето јазици е интересно. 언어- 배-- 것- 흥----.
e--------- b------- g------- h------------.
+
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. 우리- 사--- 이--- 싶--.
u------ s------------ i------- s-------.
+
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. 우리- 사--- 말-- 싶--.
u------ s----------- m------ s-------.
+