македонски » корејски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [마흔]40 [maheun]

+ 길 묻기gil mudgi

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [마흔]
40 [maheun]

길 묻기
gil mudgi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Извинете! 실례----
s------------!
+
Можете ли да ми помогнете? 좀 도------?
j-- d----------------?
+
Каде има овде добар ресторан? 여기 좋- 식-- 어- 있--?
y---- j------ s-------- e--- i-------?
+
   
Појдете лево зад аголот. 저 코--- 좌-- 하--.
j-- k-------- j--------- h-----.
+
Потоа одете еден дел право напред. 그런 다- 한-- 직- 하--.
g------ d----- h---------- j----- h-----.
+
Потоа одете сто метри на десно. 그런 다- 오---- 백 미- 가--.
g------ d----- o------------- b--- m---- g-----.
+
   
Можете исто така да земете и автобус. 버스- 타- 돼-.
b--------- t--- d-----.
+
Можете исто така да земете и трамвај. 전철- 타- 돼-.
j------------ t--- d-----.
+
Можете исто така да возите и позади мене. 제 차- 따--- 돼-.
j- c------ t-------- d-----.
+
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? 축구-- 어-- 가-?
c----------- e-------- g---?
+
Преминете го мостот ! 다리- 건----
d------- g----------!
+
Возете низ тунелот ! 터널- 지----
t---------- j-------!
+
   
Возете до третиот семафор. 세 번- 신--- 나- 때-- 가--.
s- b------- s----------- n--- t-------- g-----.
+
Потоа свртете на првата улица десно. 그런 다- 오--- 처- 길- 들----.
g------ d----- o---------- c------ g---- d------------.
+
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. 그런 다- 직--- 다- 사--- 지---.
g------ d----- j----------- d----- s---------- j-------.
+
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? 죄송--- 공-- 어-- 가-?
j------------- g--------- e-------- g---?
+
Најдобро е да земете метро. 지하-- 타- 것- 가- 좋--.
j------------ t----- g----- g----- j------.
+
Возете се едноставно до последната станица. 그냥 마-- 역-- 내---.
g------- m------ y-------- n--------.
+