македонски » корејски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [마흔하나]41 [maheunhana]

+ 길 묻기gil mudgi

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [마흔하나]
41 [maheunhana]

길 묻기
gil mudgi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде е бирото за информации за туристи? 여행---- 어---?
y----------------- e-------?
+
Имате ли за мене една карта на градот? 도시 지-- 있--?
d--- j----- i-------?
+
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? 여기- 호--- 예-- 수 있--?
y------- h------------ y------- s- i-------?
+
   
Каде е стариот дел од градот? 구시--- 어---?
g----------- e-------?
+
Каде е катедралата? 성당- 어---?
s------------ e-------?
+
Каде е музејот? 박물-- 어---?
b------------- e-------?
+
   
Каде може да се купат поштенски марки? 어디- 우-- 살 수 있--?
e------ u------- s-- s- i-------?
+
Каде може да се купи цвеќе? 어디- 꽃- 살 수 있--?
e------ k-------- s-- s- i-------?
+
Каде може да се купат возни карти? 어디- 표- 살 수 있--?
e------ p------ s-- s- i-------?
+
   
Каде е пристаништето? 항구- 어---?
h-------- e-------?
+
Каде е пазарот? 시장- 어---?
s------- e-------?
+
Каде е замокот? 성이 어---?
s------ e-------?
+
   
Кога започнува обиколката? 투어- 언- 시---?
t------- e---- s---------?
+
Кога завршува обиколката? 투어- 언- 끝--?
t------- e---- k--------?
+
Колку долго трае обиколката? 투어- 얼-- 걸--?
t------- e------ g---------?
+
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. 독어- 하- 가--- 원--.
d--------- h----- g--------- w-------.
+
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. 이태--- 하- 가--- 원--.
i----------- h----- g--------- w-------.
+
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. 불어- 하- 가--- 원--.
b--------- h----- g--------- w-------.
+