македонски » корејски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [마흔둘]42 [maheundul]

+ 도시 관광dosi gwangwang

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Дали пазарот е отворен во недела? 시장- 일---- 열--?
s------- i---------- y--------?
+
Дали саемот е отворен во понеделник? 박람-- 월---- 열--?
b---------- w----------- y--------?
+
Дали изложбата е отворена во вторник? 전시-- 화---- 열--?
j---------- h---------- y--------?
+
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? 동물-- 수---- 열--?
d------------ s--------- y--------?
+
Дали музејот е отворен во четврток? 박물-- 목---- 열--?
b----------- m----------- y--------?
+
Дали галеријата е отворена во петок? 미술-- 금---- 열--?
m---------- g------------ y--------?
+
   
Смее ли да се фотографира? 사진- 찍-- 돼-?
s-------- j-------- d-----?
+
Мора ли да се плати влез? 입장-- 지--- 해-?
i------------ j--------- h----?
+
Колку чини влезот? 입장-- 얼---?
i---------- e--------?
+
   
Има ли некаков попуст за групи? 그룹 할-- 있--?
g----- h------- i-------?
+
Има ли некаков попуст за деца? 어린- 할-- 있--?
e------ h------- i-------?
+
Има ли некаков попуст за студенти? 학생 할-- 있--?
h------- h------- i-------?
+
   
Каква е оваа зграда? 저건 어- 건----?
j------ e------ g-----------?
+
Колку е стара оваа зграда? 저 건-- 얼-- 오- 됐--?
j-- g---------- e------ o--- d----------?
+
Кој ја изградил оваа зграда? 누가 저 건-- 지---?
n--- j-- g---------- j----------?
+
   
Јас се интересирам за архитектура. 저는 건-- 관-- 있--.
j------ g--------- g-------- i-------.
+
Јас се интересирам за уметност. 저는 미-- 관-- 있--.
j------ m------ g-------- i-------.
+
Јас се интересирам за сликарство. 저는 그-- 관-- 있--.
j------ g------- g-------- i-------.
+