македонски » корејски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [마흔넷]44 [maheunnes]

+ 저녁에 놀러 나가기jeonyeog-e nolleo nagagi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Има ли овде дискотека? 여기 디---- 있--?
y---- d------------ i-------?
+
Има ли овде ноќен клуб? 여기 나----- 있--?
y---- n--------------- i-------?
+
Има ли овде кафеана? 여기 술-- 있--?
y---- s------- i-------?
+
   
Што има вечерва во театар? 오늘 저-- 극--- 무- 공-- 해-?
o---- j--------- g------------ m----- g------------ h----?
+
Што има вечерва во кино? 오늘 저-- 영---- 뭘 상---?
o---- j--------- y---------------- m--- s--------------?
+
Што има вечерва на телевизија? 오늘 저-- T--- 뭐--?
o---- j--------- T----- m-------?
+
   
Има ли уште билети за театар? 아직 극- 표- 남----?
a--- g------- p---- n------------?
+
Има ли уште билети за кино? 아직 영-- 표- 남----?
a--- y----------- p---- n------------?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? 아직 축--- 표- 남----?
a--- c-------------- p---- n------------?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. 저는 뒤- 앉- 싶--.
j------ d--- a---- s-------.
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. 저는 중--- 앉- 싶--.
j------ j-------------- a---- s-------.
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. 저는 앞- 앉- 싶--.
j------ a--- a---- s-------.
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? 저에- 뭘 추-- 주----?
j----- m--- c---------- j------------?
+
Кога започнува претставата? 쇼가 언- 시---?
s---- e---- s---------?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? 표좀 구- 주----?
p----- g---- j------------?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? 근처- 골--- 있--?
g-------- g----------- i-------?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? 근처- 테---- 있--?
g-------- t------------ i-------?
+
Има ли овде во близината затворен базен? 근처- 실----- 있--?
g-------- s------------------ i-------?
+