македонски » корејски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

+ 45 [마흔다섯]45 [maheundaseos]

+ 영화관에서yeonghwagwan-eseo

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [마흔다섯]
45 [maheundaseos]

영화관에서
yeonghwagwan-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ние сакаме во кино. 우리- 영--- 가- 싶--.
u------ y------------- g--- s-------.
+
Денес се прикажува еден добар филм. 오늘 좋- 영-- 상---.
o---- j------ y----------- s--------------.
+
Филмот е сосема нов. 그 영-- 최-----.
g-- y----------- c--------------.
+
   
Каде е благајната? 계산-- 어- 있--?
g---------- e--- i-------?
+
Има ли уште слободни места? 아직 빈 자-- 있--?
a--- b-- j----- i-------?
+
Колку чинат влезните билети? 입장-- 얼---?
i------------ e--------?
+
   
Кога започнува претставата? 쇼가 언- 시---?
s---- e---- s---------?
+
Колку долго трае филмот? 영화- 얼-- 길--?
y--------- e------ g-------?
+
Може ли да се резервират билети? 표를 예-- 수 있--?
p------ y------- s- i-------?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. 저는 뒤- 앉- 싶--.
j------ d--- a---- s-------.
+
Јас би сакал / сакала да седам напред. 저는 앞- 앉- 싶--.
j------ a--- a---- s-------.
+
Јас би сакал / сакала да седам во средината. 저는 중-- 앉- 싶--.
j------ j--------- a---- s-------.
+
   
Филмот беше возбудлив. 영화- 재-----.
y--------- j-----------------.
+
Филмот не беше досаден. 영화- 지--- 않---.
y--------- j------- a-----------.
+
Но книгата за филмот беше подобра. 하지- 영-- 원-- 책- 더 좋---.
h------ y--------- w-------- c------ d-- j-----------.
+
   
Каква беше музиката? 음악- 어---?
e--------- e------------?
+
Какви беа глумците? 배우-- 어---?
b----------- e------------?
+
Имаше ли поднаслов на англиски јазик? 영어 자-- 있---?
y------- j------ i------------?
+