македонски » корејски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

+ 47 [마흔일곱]47 [maheun-ilgob]

+ 여행 준비yeohaeng junbi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! 당신- 우- 여---- 싸- 해--
d-------- u-- y------------------ s---- h----!
+
Не смееш ништо да заборавиш! 아무 것- 잊---- 안 돼--
a-- g----- i-------------- a- d-----!
+
Потребен ти е еден голем куфер! 당신- 큰 여---- 필----
d---------- k--- y---------------- p----------!
+
   
Немој да го заборавиш пасошот! 여권- 잊- 마---
y---------- i---- m-----!
+
Немој да го заборавиш авионскиот билет! 비행- 표- 잊- 마---
b--------- p------ i---- m-----!
+
Немој да ги заборавиш патничките чекови! 여행- 수-- 잊- 마---
y--------- s-------- i---- m-----!
+
   
Земи крема за сончање со себе. 선탠 로-- 가- 가--.
s------- l---------- g----- g-----.
+
Земи ги очилата за сонце со себе. 선글--- 가- 가--.
s---------------- g----- g-----.
+
Земи го шеширот за сонце со себе. 햇빛 차-- 모-- 가- 가--.
h------- c---------- m------- g----- g-----.
+
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? 지도- 가- 가- 싶--?
j------- g----- g--- s-------?
+
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? 여행 책-- 가- 가- 싶--?
y------- c---------- g----- g--- s-------?
+
Сакаш ли да земеш чадор со себе? 우산- 가- 가- 싶--?
u------- g----- g--- s-------?
+
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. 바지-- 셔--- 양-- 꼭 가- 가--.
b------ s---------- y---------- k--- g----- g-----.
+
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. 넥타--- 벨--- 자-- 꼭 가- 가--.
n-------- b-------- j-------- k--- g----- g-----.
+
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. 잠옷-- 나-- 가--- 티--- 꼭 가- 가--.
j--------- n----- g------- t------------- k--- g----- g-----.
+
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. 당신- 신--- 샌-- 부-- 필---.
d---------- s--------- s---------- b------- p----------.
+
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. 당신- 손---- 비--- 손---- 필---.
d---------- s------------ b------ s------------- p----------.
+
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. 당신- 빗-- 칫--- 치-- 필---.
d---------- b------ c----------- c------- p----------.
+