македонски » корејски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

+ 48 [마흔여덟]48 [maheun-yeodeolb]

+ 여행지에서의 활동yeohaengjieseoui hwaldong

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Дали е чиста плажата? 해변- 깨---?
h--------- k-------------?
+
Може ли човек таму да плива? 거기- 수-- 수 있--?
g------- s--------- s- i-------?
+
Не ли е опасно, таму да се плива? 거기- 수--- 것- 안 위---?
g------- s------------ g----- a- w----------?
+
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? 여기- 파--- 빌- 수 있--?
y------- p---------- b----- s- i-------?
+
Може ли овде да се изнајми лежалка? 여기- 일-- 의-- 빌- 수 있--?
y------- i---------- u------- b----- s- i-------?
+
Може ли овде да се изнајми чамец? 여기- 보-- 빌- 수 있--?
y------- b-------- b----- s- i-------?
+
   
Би сакал / сакала да сурфам. 저는 파---- 하- 싶--.
j------ p----------- h--- s-------.
+
Би сакал / сакала да нуркам. 저는 잠-- 하- 싶--.
j------ j-------- h--- s-------.
+
Би сакал / сакала да скијам на вода. 저는 수---- 타- 싶--.
j------ s-------------- t--- s-------.
+
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? 서핑--- 빌- 수 있--?
s--------------- b----- s- i-------?
+
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? 잠수--- 빌- 수 있--?
j-------------- b----- s- i-------?
+
Може ли да се изнајмат скии за вода? 수상--- 빌- 수 있--?
s-------------- b----- s- i-------?
+
   
Јас сум почетник. 저는 아- 초----.
j------ a--- c----------.
+
Јас сум средно-добар / добра. 저는 중----.
j------ j-------------.
+
Јас веќе добро се снаоѓам. 저는 그- 꽤 잘--.
j------ g------ k---- j-------.
+
   
Каде е ски лифтот? 스키 리--- 어- 있--?
s---- l--------- e--- i-------?
+
Имаш ли скии со себе? 스키--- 있--?
s------------ i-------?
+
Имаш ли скијачки чевли со себе? 스키 신-- 있--?
s---- s------- i-------?
+