македонски » корејски   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

+ 49 [마흔아홉]49 [maheun-ahob]

+ 스포츠seupocheu

49 [четириесет и девет]

Спорт

-

49 [마흔아홉]
49 [maheun-ahob]

스포츠
seupocheu

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Се занимаваш ли со спорт? 운동- 하--?
u--------- h-----?
+
Да, морам да се движам. 네, 저- 운-- 필---.
n-- j------ u------- p----------.
+
Јас одам во еден спортски клуб. 저는 스-- 클- 회----.
j------ s-------- k------- h----------.
+
   
Ние играме фудбал. 우리- 축-- 해-.
u------ c--------- h----.
+
Понекогаш пливаме. 우리- 가- 수-- 해-.
u------ g------ s---------- h----.
+
Или возиме велосипед. 아니- 자--- 타-.
a------- j------------ t---.
+
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. 우리 도--- 축- 경--- 있--.
u-- d-------- c----- g-------------- i-------.
+
Исто така има и еден базен со сауна. 사우-- 있- 수--- 있--.
s------ i------ s------------ i-------.
+
Има и едно игралиште за голф. 그리- 골--- 있--.
g------ g----------- i-------.
+
   
Што има на телевизија? TV-- 뭐 해-?
T----- m-- h----?
+
Во моментов има фудбалски натпревар. 지금 축- 경-- 하- 있--.
j----- c----- g------------ h--- i-------.
+
Германскиот тим игра против англискиот. 독일 팀- 영- 팀- 경--- 있--.
d----- t---- y-------- t----- g------------ i-------.
+
   
Кој победува? 누가 이-- 있--?
n--- i---- i-------?
+
Немам појма. 잘 모----.
j-- m-------------.
+
Во моментов е нерешено. 현재- 무----.
h----------- m------------.
+
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. 심판- 벨-- 사----.
s------- b----- s---------.
+
Сега има пенал. 이제 패-- 킥---.
i-- p-------- k-------.
+
Гол! Еден спрема нула! 골인- 일 대 영-
g------ i- d-- y----!
+