македонски » корејски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

+ 51 [쉰하나]51 [swinhana]

+ 볼 일 보기bol il bogi

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [쉰하나]
51 [swinhana]

볼 일 보기
bol il bogi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Сакам да одам во библиотеката. 도서-- 가- 싶--.
d---------- g--- s-------.
+
Сакам да одам во книжарницата. 서점- 가- 싶--.
s-------- g--- s-------.
+
Сакам да одам до трафиката. 신문---- 가- 싶--.
s-------------- g--- s-------.
+
   
Сакам да изнајмам една книга. 책을 빌-- 싶--.
c-------- b------ s-------.
+
Сакам да купам една книга. 책을 사- 싶--.
c-------- s--- s-------.
+
Сакам да купам еден весник. 신문- 사- 싶--.
s--------- s--- s-------.
+
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. 도서-- 가- 책- 빌-- 싶--.
d---------- g---- c-------- b------ s-------.
+
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. 서점- 가- 책- 사- 싶--.
s-------- g---- c-------- s--- s-------.
+
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. 신문---- 가- 신-- 사- 싶--.
s-------------- g---- s--------- s--- s-------.
+
   
Сакам да одам кај оптичарот. 안경-- 가- 싶--.
a------------- g--- s-------.
+
Сакам да одам во супермаркетот. 슈퍼--- 가- 싶--.
s------------ g--- s-------.
+
Сакам да одам кај пекарот. 제과-- 가- 싶--.
j---------- g--- s-------.
+
   
Сакам да купам очила. 안경- 사- 싶--.
a----------- s--- s-------.
+
Сакам да купам овошје и зеленчук. 과일- 야-- 사- 싶--.
g------- y--------- s--- s-------.
+
Сакам да купам лепчиња и леб. 디너-- 빵- 사- 싶--.
d---------- p-------- s--- s-------.
+
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. 안경-- 가- 안-- 사- 싶--.
a------------- g---- a----------- s--- s-------.
+
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. 슈퍼--- 가- 과-- 야-- 사- 싶--.
s------------ g---- g------- y--------- s--- s-------.
+
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. 제과-- 가- 디--- 빵- 사- 싶--.
j---------- g---- d---------- p-------- s--- s-------.
+