македонски » корејски   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

+ 52 [쉰둘]52 [swindul]

+ 백화점에서baeghwajeom-eseo

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [쉰둘]
52 [swindul]

백화점에서
baeghwajeom-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ќе одиме ли во трговскиот центар? 우리 백--- 갈--?
u-- b------------ g-------?
+
Јас морам да пазарувам. 저는 쇼-- 해- 해-.
j------ s---------- h---- h----.
+
Сакам многу да накупам. 저는 쇼-- 많- 하- 싶--.
j------ s---------- m----- h--- s-------.
+
   
Каде се канцелариските материјали? 사무---- 어- 있--?
s------------------ e--- i-------?
+
Ми требаат пликови и хартија за писма. 저는 편---- 문---- 필---.
j------ p-------------- m------------- p----------.
+
Ми требаат пенкала и маркери. 저는 볼-- 매-- 필---.
j------ b-------- m------- p----------.
+
   
Каде е мебелот? 가구- 어- 있--?
g------- e--- i-------?
+
Ми треба еден шкаф и една комода. 저는 찬-- 서--- 필---.
j------ c----------- s----------- p----------.
+
Ми треба една работна маса и еден регал. 저는 책-- 책-- 필---.
j------ c------------ c---------- p----------.
+
   
Каде се играчките? 장난-- 어- 있--?
j------------- e--- i-------?
+
Ми треба една кукла и едно плишано мече. 저는 인-- 곰--- 필---.
j------ i----------- g------------- p----------.
+
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. 저는 축--- 체- 보-- 필---.
j------ c------------- c----- b------ p----------.
+
   
Каде е алатот? 연장- 어- 있--?
y----------- e--- i-------?
+
Ми треба еден чекан и една клешта. 저는 망-- 펜-- 필---.
j------ m-------- p------- p----------.
+
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. 저는 드-- 드---- 필---.
j------ d-------- d---------- p----------.
+
   
Каде е накитот? 보석- 어- 있--?
b--------- e--- i-------?
+
Ми треба едно ланче и една нараквица. 저는 목--- 팔-- 필---.
j------ m---------- p------- p----------.
+
Ми треба еден прстен и обетки. 저는 반-- 귀--- 필---.
j------ b------ g---------- p----------.
+