македонски » корејски   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [쉰셋]53 [swinses]

+ 가게들gagedeul

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [쉰셋]
53 [swinses]

가게들
gagedeul

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ние бараме спортска продавница. 우리- 스---- 가-- 찾- 있--.
u------ s--------------- g------- c----- i-------.
+
Ние бараме месарница. 우리- 정--- 찾- 있--.
u------ j---------------- c----- i-------.
+
Ние бараме аптека. 우리- 약-- 찾- 있--.
u------ y--------- c----- i-------.
+
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. 우리- 축--- 사- 싶--.
u------ c------------- s--- s-------.
+
Би сакале имено да купиме салама. 우리- 살-- 햄- 사- 싶--.
u------ s------ h------- s--- s-------.
+
Би сакале имено да купиме лекарства. 우리- 약- 사- 싶--.
u------ y------ s--- s-------.
+
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. 우리- 축--- 사-- 스---- 가-- 찾- 있--.
u------ c------------- s------- s--------------- g------- c----- i-------.
+
Ние бараме месарница, за да купиме салама. 우리- 살-- 햄- 사-- 정--- 찾- 있--.
u------ s------ h------- s------- j---------------- c----- i-------.
+
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. 우리- 약- 사-- 약-- 찾- 있--.
u------ y------ s------- y--------- c----- i-------.
+
   
Јас барам златар. 저는 보---- 찾- 있--.
j------ b------------- c----- i-------.
+
Јас барам фото продавница. 저는 사- 장- 가-- 찾- 있--.
j------ s---- j----- g------- c----- i-------.
+
Јас барам слаткарница. 저는 제--- 찾- 있--.
j------ j------------ c----- i-------.
+
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. 저는 사- 반-- 살 계----.
j------ s---- b-------- s-- g-----------.
+
Имено имам намера, да купам еден филм. 저는 사- 필-- 살 계----.
j------ s---- p---------- s-- g-----------.
+
Имено имам намера, да купам една торта. 저는 사- 케--- 살 계----.
j------ s---- k--------- s-- g-----------.
+
   
Јас барам златар, за да купам прстен. 저는 반-- 사- 위- 보---- 찾- 있--.
j------ b-------- s--- w---- b------------- c----- i-------.
+
Јас барам фото продавница, за да купам филм. 저는 필-- 사- 위- 사--- 찾- 있--.
j------ p---------- s--- w---- s------------ c----- i-------.
+
Јас барам слаткарница, за да купам торта. 저는 케--- 사- 위- 제--- 찾- 있--.
j------ k--------- s--- w---- j------------ c----- i-------.
+