македонски » корејски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [쉰넷]54 [swinnes]

+ 쇼핑하기syopinghagi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Сакам да купам еден подарок. 저는 선-- 사- 싶--.
j------ s---------- s--- s-------.
+
Но не нешто премногу скапо. 하지- 너- 비- 건 아---.
h------ n---- b----- g--- a------.
+
Можеби една рачна ташна? 핸드- 같- 거-?
h---------- g------ g----?
+
   
Која боја би ја сакале? 어떤 색-- 원---?
e------ s----------- w--------?
+
Црна, кафеава или бела? 검은-- 갈-- 아-- 하--?
g------------ g------- a------- h--------?
+
Една голема или мала? 큰 거 아-- 작- 거-?
k--- g-- a------- j------ g----?
+
   
Смеам ли да ја видам оваа? 이거 한 번 봐- 되-?
i--- h-- b--- b---- d----?
+
Дали таа е од кожа? 이거 가--- 만----?
i--- g--------- m----------------?
+
Или пак е од вештачки материјал? 아니- 플----- 만----?
a------- p---------------- m----------------?
+
   
Од кожа секако. 당연- 가---.
d---------- g---------.
+
Ова е еден особено добар квалитет. 이건 품-- 아- 좋--.
i---- p------- a-- j------.
+
И ташната навистина е со многу поволна цена. 그리- 이 가-- 아- 저---.
g------ i g--------- a-- j------------.
+
   
Ми се допаѓа. 이거 맘- 들--.
i--- m---- d--------.
+
Ќе ја земам. 이걸- 할--.
i------ h------.
+
Дали можам случајно да ја заменам? 필요-- 교-- 수 있--?
p------------ g--------- s- i-------?
+
   
Се разбира. 물론--.
m----------.
+
Ќе ја спакуваме како подарок. 포장- 해----.
p--------- h-------------.
+
Таму од спротива е благајната. 계산-- 저-- 있--.
g---------- j-------- i-------.
+