македонски » корејски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [쉰다섯]
55 [swindaseos]

일하기
ilhagi

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [쉰다섯]
55 [swindaseos]

일하기
ilhagi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Што сте по занимање? 직업- 뭐--?
j-------- m------?
Мојот сопруг е лекар по занимање. 우리 남-- 의---.
u-- n----------- u-------.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. 저는 파--- 간----.
j------ p-------- g----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. 우리- 곧 연-- 받- 거--.
u------ g-- y----------- b------ g------.
Но даноците се високи. 하지- 세-- 많--.
h------ s------- m-------.
И здравственото осигурување е високо. 그리- 건---- 비--.
g------ g--------------- b------.
   
Што сакаш да бидеш? 당신- 나-- 뭐- 되- 싶--?
d---------- n------- m---- d---- s-------?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. 저는 엔---- 되- 싶--.
j------ e--------- d---- s-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. 저는 대-- 가- 싶--.
j------ d------- g--- s-------.
   
Јас сум практикант. 저는 인----.
j------ i----------.
Јас не заработувам многу. 저는 많- 벌- 않--.
j------ m----- b----- a------.
Јас сум на пракса во странство. 저는 외--- 인-- 해-.
j------ o--------- i--------- h----.
   
Ова е мојот шеф. 이분- 제 사-----.
i----- j- s-------------.
Јас имам љубезни колеги. 저는 좋- 동--- 있--.
j------ j------ d------------ i-------.
Напладне секогаш одиме во кантината. 우리- 늘 정-- 식-- 가-.
u------ n--- j-------- s-------- g---.
   
Јас барам едно работно место. 저는 일--- 찾- 있--.
j------ i--------- c----- i-------.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. 저는 실--- 된 지 이- 일 년 됐--.
j------ s---------- d--- j- i-- i- n---- d----------.
Во оваа земја има премногу невработени. 이 나--- 실--- 너- 많--.
i n--------- s---------- n---- m-------.