македонски » корејски   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

+ 56 [쉰여섯]56 [swin-yeoseos]

+ 감정gamjeong

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [쉰여섯]
56 [swin-yeoseos]

감정
gamjeong

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
да се има желба 하고 싶--
h--- s------o
+
Ние имаме желба. 우리- – 하- 싶--.
u------ – h--- s-------.
+
Ние немаме желба. 우리- – 하- 싶- 않--.
u------ – h--- s---- a------.
+
   
да се има страв 두려--
d--------o
+
Јас се плашам. 저는 두---.
j------ d---------.
+
Јас не се плашам. 저는 안 두---.
j------ a- d---------.
+
   
да се има време 시간- 있--
s------ i------o
+
Тој има време. 그는 시-- 있--.
g------ s------ i-------.
+
Тој нема време. 그는 시-- 없--.
g------ s------ e--------.
+
   
да се досадуваш 심심--
s---------o
+
Таа се досадува. 그녀- 심---.
g---------- s----------.
+
Таа не се досадува. 그녀- 안 심---.
g---------- a- s----------.
+
   
да се биде гладен 배고--
b-------o
+
Дали сте гладни? 배 고--?
b-- g-----?
+
Нели сте гладни? 배 안 고--?
b-- a- g-----?
+
   
Да се биде жеден 목이 말--
m---- m-----o
+
Вие сте жеден / жедна. 그들- 목- 말--.
g---------- m---- m------.
+
Вие не сте жеден / жедна. 그들- 목- 안 말--.
g---------- m---- a- m------.
+