македонски » корејски   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

+ 57 [쉰일곱]57 [swin-ilgob]

+ 병원에서byeong-won-eseo

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [쉰일곱]
57 [swin-ilgob]

병원에서
byeong-won-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Јас имам еден термин кај лекар. 저는 병- 예-- 있--.
j------ b--------- y------ i-------.
+
Терминот е во десет часот. 저는 열 시- 예-- 있--.
j------ y--- s-- y------ i-------.
+
Како е вашето име? 성함- 어-- 되--?
s--------- e-------- d------?
+
   
Седнете во чекалната Ве молам. 대기-- 앉- 계--.
d--------- a---- g------.
+
Лекарот ќе дојде веднаш. 의사 선--- 오- 계--.
u--- s------------- o-- g------.
+
Каде сте осигурани? 어느 보- 회-- 가----?
e---- b----- h------ g-------------?
+
   
Што можам да сторам за вас? 뭘 도-----?
m--- d--------------?
+
Имате ли болки? 통증- 있--?
t---------- i-------?
+
Каде ве боли? 어디- 아--?
e----- a----?
+
   
Секогаш имам болки во грбот. 등이 항- 아--.
d------ h------- a----.
+
Често имам главоболки. 머리- 자- 아--.
m------ j--- a----.
+
Понекогаш имам болки во стомакот. 배가 가- 아--.
b---- g------ a----.
+
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. 윗 옷- 벗----
w-- o----- b----------!
+
Легнете на лежалката, Ве молам. 검사 테--- 누---.
g----- t-------- n------.
+
Крвниот притисок е во ред. 혈압- 정----.
h----------- j-------------.
+
   
Ќе ви дадам една инекција. 주사- 놓- 드---.
j------- n---- d----------.
+
Ќе ви дадам таблети. 알약- 드---.
a--------- d----------.
+
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. 약국- 필-- 처--- 드---.
y------- p-------- c--------------- d----------.
+