македонски » корејски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [쉰아홉]59 [swin-ahob]

+ 우체국에서uchegug-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Каде е најблиската пошта? 가까- 우--- 어- 있--?
g------ u-------- e--- i-------?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? 우체-- 여-- 멀--?
u-------- y------- m--------?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? 가까- 우--- 어- 있--?
g------ u--------- e--- i-------?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. 저는 우- 두 장- 필---.
j------ u--- d- j----- p----------.
+
За една картичка и едно писмо. 엽서- 편- 때---.
y-------- p------ t----------.
+
Колку чини поштарината за Америка? 미국--- 우- 요-- 얼---?
m----------- u----- y------- e--------?
+
   
Колку е тежок пакетот? 소포- 얼-- 무---?
s----- e------ m--------?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? 항공---- 보- 수 있--?
h-------------------- b----- s- i-------?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? 도착- 때-- 얼-- 걸--?
d-------- t-------- e------ g---------?
+
   
Каде можам да телефонирам? 어디- 전-- 수 있--?
e------ j--------- s- i-------?
+
Каде е следната телефонска говорница? 가까- 공---- 어- 있--?
g------ g---------------- e--- i-------?
+
Имате ли телефонски картички? 전화-- 있---?
j----------- i---------?
+
   
Имате ли телефонски именик? 전화--- 있---?
j-------------- i---------?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? 오스--- 국---- 아--?
o--------- g-------------- a----?
+
Само момент, да проверам. 잠깐--- 찾----.
j------------- c------------.
+
   
Линијата е секогаш зафатена. 늘 통- 중---.
n--- t------ j--------.
+
Кој број го биравте? 몇 번- 눌---?
m----- b------- n------------?
+
Најпрво морате да изберете нула. 먼저 영 번- 눌-- 해--
m------ y---- b------- n------- h----!
+