македонски » корејски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [여섯]
6 [yeoseos]

읽고 쓰기
ilg-go sseugi

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [여섯]
6 [yeoseos]

읽고 쓰기
ilg-go sseugi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Јас читам. 저는 읽--.
j------ i-------.
Јас читам една буква. 저는 글-- 읽--.
j------ g--------- i-------.
Јас читам еден збор. 저는 단-- 읽--.
j------ d--------- i-------.
   
Јас читам една реченица. 저는 문-- 읽--.
j------ m---------- i-------.
Јас читам едно писмо. 저는 편-- 읽--.
j------ p---------- i-------.
Јас читам една книга. 저는 책- 읽--.
j------ c-------- i-------.
   
Јас читам. 저는 읽--.
j------ i-------.
Ти читаш. 당신- 읽--.
d---------- i-------.
Тој чита. 그는 읽--.
g------ i-------.
   
Јас пишувам. 저는 써-.
j------ s-----.
Јас пишувам една буква. 저는 글-- 써-.
j------ g--------- s-----.
Јас пишувам еден збор. 저는 단-- 써-.
j------ d--------- s-----.
   
Јас пишувам една реченица. 저는 문-- 써-.
j------ m---------- s-----.
Јас пишувам едно писмо. 저는 글-- 써-.
j------ g--------- s-----.
Јас пишувам една книга. 저는 책- 써-.
j------ c-------- s-----.
   
Јас пишувам. 저는 써-.
j------ s-----.
Ти пишуваш. 당신- 써-.
d---------- s-----.
Тој пишува. 그는 써-.
g------ s-----.