македонски » корејски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [예순]60 [yesun]

+ 은행에서eunhaeng-eseo

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [예순]
60 [yesun]

은행에서
eunhaeng-eseo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Би сакал / сакала да отворам една сметка. 계좌- 만-- 싶--.
g--------- m-------- s-------.
+
Еве го мојот пасош. 이건 제 여----.
i---- j- y-----------.
+
А ова е мојата адреса. 그리- 이- 제 주---.
g------ i---- j- j-------.
+
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. 제 계-- 돈- 입--- 싶--.
j- g------- d------ i--------- s-------.
+
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. 제 계--- 돈- 인--- 싶--.
j- g---------- d------ i--------- s-------.
+
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. 은행 명--- 가-- 왔--.
e------- m-------------- g------ w--------.
+
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. 여행- 수-- 현--- 바-- 싶--.
y--------- s-------- h------------- b------ s-------.
+
Колку се високи таксите? 수수-- 얼---?
s---------- e--------?
+
Каде морам да потпишам? 어디- 사--- 해-?
e---- s-------- h----?
+
   
Очекувам уплата од Германија. 독일--- 송-- 기--- 있--.
d------------ s------------ g------- i-------.
+
Еве го бројот на мојата сметка. 이건 제 계-----.
i---- j- g---------------.
+
Дали се пристигнати парите? 돈이 도----?
d---- d---------------?
+
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. 환전-- 싶--.
h----------- s-------.
+
Ми требаат US – долари. (американски долари). 미국 달-- 필---.
m---- d------- p----------.
+
Ве молам, дадете ми мали банкноти. 작은 단-- 지-- 주----?
j------ d------- j------ j------------?
+
   
Има ли овде банкомат? 현금 인--- 있--?
h-------- i--------- i-------?
+
Колкава сума може да се подигне? 돈을 얼-- 인-- 수 있--?
d------ e------ i-------- s- i-------?
+
Која кредитна картичка може да се користи? 어떤 신---- 이-- 수 있--?
e------ s---------------- i------- s- i-------?
+