македонски » корејски   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [예순둘]62 [yesundul]

+ 질문하기 1jilmunhagi 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [예순둘]
62 [yesundul]

질문하기 1
jilmunhagi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
учи 배워-
b-----o
+
Учат ли учениците многу? 학생-- 많- 배--?
h------------- m----- b------?
+
Не, тие учат малку. 아니-- 조- 배--.
a----- j----- b------.
+
   
прашува 질문--
j---------o
+
Го прашувате ли често наставникот? 선생-- 자- 질---?
s-------------- j--- j----------?
+
Не, јас не го прашувам често. 아니-- 자- 질- 안 해-.
a----- j--- j----- a- h----.
+
   
одговара 대답- 해-
d--------- h---o
+
Одговорете молам. 대답- 해---.
d--------- h--------.
+
Јас одговарам. 저는 대-- 해-.
j------ d--------- h----.
+
   
работи 일해-
i-----o
+
Работи ли тој сега? 그는 지- 일-- 있--?
g------ j----- i----- i-------?
+
Да, тој работи сега. 네, 지- 일-- 있--.
n-- j----- i----- i-------.
+
   
доаѓа 와요
w--o
+
Ќе дојдете? 오고 있--?
o-- i-------?
+
Да, ќе дојдеме веднаш. 네, 우-- 곧 갈 거--.
n-- u------ g-- g-- g------.
+
   
живее 살아-
s-----o
+
Живеете ли во Берлин? 당신- 베--- 살--?
d---------- b---------- s------?
+
Да, јас живеам во Берлин. 네, 저- 베--- 살--.
n-- j------ b---------- s------.
+