македонски » корејски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [예순셋]63 [yesunses]

+ 질문하기 2jilmunhagi 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [예순셋]
63 [yesunses]

질문하기 2
jilmunhagi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Јас имам хоби. 저는 취-- 있--.
j------ c------- i-------.
+
Јас играм тенис. 저는 테--- 해-.
j------ t---------- h----.
+
Каде има игралиште за тенис? 테니- 코-- 어- 있--?
t------ k------ e--- i-------?
+
   
Имаш ли хоби? 취미- 있--?
c------- i-------?
+
Јас играм фудбал. 저는 축-- 해-.
j------ c--------- h----.
+
Каде има фудбалско игралиште? 축구-- 어- 있--?
c----------- e--- i-------?
+
   
Ме боли раката. 팔이 아--.
p---- a----.
+
Ме боли стопалото и раката исто така. 발하- 손- 아--.
b------ s---- a----.
+
Каде има доктор? 의사---- 있--?
u----------------- i-------?
+
   
Јас имам автомобил. 저는 자--- 있--.
j------ j---------- i-------.
+
Јас исто така имам и мотор. 저는 오---- 있--.
j------ o------- i-------.
+
Каде има паркиралиште? 주차-- 어- 있--?
j---------- e--- i-------?
+
   
Јас имам пуловер. 저는 스--- 있--.
j------ s--------- i-------.
+
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. 저는 자-- 청--- 있--.
j------ j------- c----------- i-------.
+
Каде има машина за перење алишта? 세탁-- 어- 있--?
s-------- e--- i-------?
+
   
Јас имам чинија. 저는 접-- 있--.
j------ j------- i-------.
+
Јас имам нож, вилушка и лажица. 저는 칼-- 포--- 숟--- 있--.
j------ k------ p------- s--------- i-------.
+
Каде се солта и биберот? 소금- 후-- 어- 있--?
s-------- h------ e--- i-------?
+