македонски » корејски   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

+ 64 [예순넷]64 [yesunnes]

+ 부정하기 1bujeonghagi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Јас не го разбирам зборот. 저는 그 단-- 이- 못 해-.
j------ g-- d--------- i--- m-- h----.
+
Јас не ја разбирам реченицата. 저는 그 문-- 이- 못 해-.
j------ g-- m---------- i--- m-- h----.
+
Јас не го разбирам значењето. 저는 그 뜻- 이- 못 해-.
j------ g-- t-------- i--- m-- h----.
+
   
наставник / учител 선생-
s----------m
+
Го разбирате ли наставникот? 선생-- 이---?
s--------------- i--------?
+
Да, јас го разбирам добро. 네, 잘 이---.
n-- j-- i--------.
+
   
наставничка / учителка 선생-
s----------m
+
Ја разбирате ли наставничката? 선생-- 이---?
s--------------- i--------?
+
Да, јас ја разбирам добро. 네, 잘 이---.
n-- j-- i--------.
+
   
луѓе 사람-
s-------l
+
Ги разбирате ли луѓето? 사람-- 이---?
s------------ i--------?
+
Не, јас не ги разбирам сосема добро. 아니-- 잘 이- 못 해-.
a----- j-- i--- m-- h----.
+
   
пријателка 여자--
y---------u
+
Имате ли пријателка? 당신- 여---- 있--?
d---------- y------------ i-------?
+
Да, имам. 네, 있--.
n-- i-------.
+
   
ќерка
t--l
+
Имате ли ќерка? 당신- 딸- 있--?
d---------- t----- i-------?
+
Не, јас немам ќерка. 아니-- 없--.
a----- e--------.
+