македонски » корејски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [예순다섯]65 [yesundaseos]

+ 부정하기 2bujeonghagi 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [예순다섯]
65 [yesundaseos]

부정하기 2
bujeonghagi 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Скап ли е прстенот? 그 반-- 비--?
g-- b------ b------?
+
Не, тој чини само сто евра. 아니-- 이- 백 유--- 안--.
a----- i---- b--- y--------- a------.
+
Но јас имам само педесет. 하지- 저- 오- 유--- 없--.
h------ j------ o--- y--------- e--------.
+
   
Готов / готова ли си веќе? 벌써 다---?
b------- d-----------?
+
Не, сеуште не сум. 아니-- 아--.
a----- a------.
+
Но веднаш ќе бидам готов / готова. 하지- 곧 다- 거--.
h------ g-- d---- g------.
+
   
Сакаш ли уште супа? 수프- 더 드---?
s-------- d-- d----------?
+
Не, не сакам повеќе. 아니-- 이- 됐--.
a----- i-- d----------.
+
Но сакам уште еден сладолед. 하지- 아----- 하- 더 주--.
h------ a-------------- h--- d-- j-----.
+
   
Живееш ли веќе долго овде? 여기- 오- 살---?
y------- o--- s-----------?
+
Не, штотуку еден месец. 아니-- 이- 한 달 됐--.
a----- i-- h-- d-- d----------.
+
Но познавам веќе многу луѓе. 하지- 이- 많- 사--- 알--.
h------ i-- m------- s------------ a-----.
+
   
Патуваш ли утре накај дома? 내일 집- 운--- 갈 거--?
n---- j---- u--------- g-- g------?
+
Не, дури за викендот. 아니-- 주--- 가-.
a----- j--------- g---.
+
Но се враќам веќе во недела. 하지- 일--- 돌-- 거--.
h------ i-------- d------ g------.
+
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? 당신- 딸- 성----?
d--------- t------- s------------?
+
Не, таа е штотуку седумнаесет. 아니-- 아- 열-- 살---.
a----- a--- y--------- s-------.
+
Но таа веќе има дечко. 하지- 벌- 남---- 있--.
h------ b------- n------------ i-------.
+