македонски » корејски   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

+ 66 [예순여섯]66 [yesun-yeoseos]

+ 소유격 대명사 1soyugyeog daemyeongsa 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [예순여섯]
66 [yesun-yeoseos]

소유격 대명사 1
soyugyeog daemyeongsa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
јас – мој 저 – 제
j-- – je
+
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. 저는 제 열-- 못 찾---.
j------ j- y---------- m-- c------------.
+
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. 저는 제 표- 못 찾---.
j------ j- p------ m-- c------------.
+
   
ти – твој 당신 – 당--
d------ – d--------i
+
Го најде ли твојот / својот клуч? 당신- 열-- 찾---?
d--------- y---------- c------------?
+
Го најде ли твојот / својот возен билет? 당신- 표- 찾---?
d--------- p------ c------------?
+
   
тој – негов 그 – 그-
g-- – g---i
+
Знаеш ли каде е неговиот клуч? 그의 열-- 어- 있-- 알--?
g---- y-------- e--- i-------- a-----?
+
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? 그의 표- 어- 있-- 알--?
g---- p---- e--- i-------- a-----?
+
   
таа – нејзин 그녀 – 그--
g------ – g-------i
+
Нејзините пари ги нема. 그녀- 돈- 없----.
g-------- d---- e-----------------.
+
А и нејзината кредитна картичка ја нема. 그리- 그-- 신---- 없----.
g------ g-------- s-------------- e-----------------.
+
   
ние – наш 우리 – 우--
u-- – u---i
+
Нашиот дедо е болен. 우리- 할---- 아---.
u---- h------------- a-------.
+
Нашата баба е здрава. 우리- 할--- 건----.
u---- h----------- g-------------.
+
   
вие – ваш 너희 – 너---
n----- – n-----------i
+
Деца, каде е вашиот татко? 얘들-- 너--- 아-- 어- 계--?
y--------- n------------ a------- e--- g------?
+
Деца, каде е вашата мајка? 얘들-- 너--- 엄-- 어- 계--?
y--------- n------------ e-------- e--- g------?
+