македонски » корејски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

+ 67 [예순일곱]67 [yesun-ilgob]

+ 소유격 대명사 2soyugyeog daemyeongsa 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [예순일곱]
67 [yesun-ilgob]

소유격 대명사 2
soyugyeog daemyeongsa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
очила 안경
a------g
+
Тој ги заборави своите очила. 그는 그- 안-- 안 가-- 왔--.
g------ g---- a----------- a- g----- w--------.
+
Каде се неговите очила? 그는 그- 안-- 어-- 두---?
g------ g---- a----------- e----- d----------?
+
   
часовник 시계
s---e
+
Неговиот часовник е расипан. 그의 시-- 고----.
g---- s------ g--------------.
+
Часовникот е закачен на ѕидот. 시계- 벽- 걸- 있--.
s------ b------ g------- i-------.
+
   
пасош 여권
y-----n
+
Тој го загуби својот пасош. 그는 그- 여-- 잃-----.
g------ g---- y---------- i-------------------.
+
Каде е неговиот пасош? 그럼 그- 여-- 어- 있--?
g------ g---- y-------- e--- i-------?
+
   
тие – нивен 그들 – 그--
g------ – g--------i
+
Децата не можат да ги најдат своите родители. 아이-- 그-- 부--- 못 찾--.
a------- g--------- b---------- m-- c-------.
+
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! 그들- 부------
g--------- b-----------!
+
   
Вие – Ваш 당신 – 당--
d------ – d--------i
+
Какво беше Вашето патување, господине Милер? 당신- 여-- 어---- 뮐- 씨?
d--------- y----------- e------------- m------ s--?
+
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? 당신- 아-- 어- 있--- 뮐- 씨?
d--------- a------- e--- i-------- m------ s--?
+
   
Вие – Ваш 당신 – 당--
d------ – d--------i
+
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? 당신- 여-- 어---- 스-- 양?
d--------- y----------- e------------- s------- y---?
+
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? 당신- 남-- 어- 있--- 스-- 양?
d--------- n----------- e--- i-------- s------- y---?
+