македонски » корејски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [예순아홉]
69 [yesun-ahob]

필요해요 – 원해요
pil-yohaeyo – wonhaeyo

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [예순아홉]
69 [yesun-ahob]

필요해요 – 원해요
pil-yohaeyo – wonhaeyo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Ми треба кревет. 저는 침-- 필---.
j------ c-------- p----------.
Сакам да спијам. 저는 자-- 원--.
j------ j------- w-------.
Има ли овде кревет? 여기 침-- 있--?
y---- c-------- i-------?
   
Ми треба лампа. 저는 램-- 필---.
j------ l-------- p----------.
Сакам да читам. 저는 읽-- 원--.
j------ i--------- w-------.
Има ли овде една лампа? 여기 램-- 있--?
y---- l-------- i-------?
   
Ми треба телефон. 저는 전--- 필---.
j------ j---------- p----------.
Сакам да телефонирам. 저는 전---- 원--.
j------ j-------------- w-------.
Има ли овде телефон? 여기 전--- 있--?
y---- j---------- i-------?
   
Ми треба камера. 저는 사--- 필---.
j------ s-------- p----------.
Сакам да фотографирам. 저는 사- 찍-- 원--.
j------ s---- j--------- w-------.
Има ли овде камера? 여기 사--- 있--?
y---- s-------- i-------?
   
Ми треба компјутер. 저는 컴--- 필---.
j------ k----------- p----------.
Сакам да испратам една E-mail порака. 저는 이-- 보--- 원--.
j------ i---- b---------- w-------.
Има ли овде компјутер? 여기 컴--- 있--?
y---- k----------- i-------?
   
Ми треба пенкало. 저는 펜- 필---.
j------ p---- p----------.
Сакам да напишам нешто. 저는 뭘 쓰-- 원--.
j------ m--- s--------- w-------.
Има ли овде лист хартија и пенкало? 여기 종-- 펜- 있--?
y---- j------- p---- i-------?