македонски » корејски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [일흔]70 [ilheun]

+ 뭘 하고 싶어요mwol hago sip-eoyo

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [일흔]
70 [ilheun]

뭘 하고 싶어요
mwol hago sip-eoyo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Сакате ли да пушите? 담배- 피-- 싶--?
d--------- p---- s-------?
+
Сакате ли да танцувате? 춤을 추- 싶--?
c------- c---- s-------?
+
Сакате ли да се прошетате? 산책- 하- 싶--?
s----------- h--- s-------?
+
   
Јас сакам да пушам. 저는 담-- 피-- 싶--.
j------ d--------- p---- s-------.
+
Сакаш ли една цигара? 담배- 피-- 싶--?
d--------- p---- s-------?
+
Тој сака запалка. 그는 불- 원--.
g------ b------ w-------.
+
   
Сакам да се напијам нешто. 저는 뭘 마-- 싶--.
j------ m--- m----- s-------.
+
Сакам да јадам нешто. 저는 뭘 먹- 싶--.
j------ m--- m----- s-------.
+
Сакам малку да се одморам. 저는 조- 쉬- 싶--.
j------ j----- s---- s-------.
+
   
Сакам да Ве прашам нешто. 저는 당--- 뭘 물--- 싶--.
j------ d---------- m--- m--------- s-------.
+
Сакам да Ве замолам за нешто. 저는 당--- 뭘 부--- 싶--.
j------ d---------- m--- b-------- s-------.
+
Сакам да Ве поканам за нешто. 저는 당--- 뭘 대--- 싶--.
j------ d---------- m--- d---------- s-------.
+
   
Што сакате, молам? 뭘 마-- 싶--?
m--- m----- s-------?
+
Сакате ли кафе? 커피- 마-- 싶--?
k-------- m----- s-------?
+
Или повеќе сакате чај? 아니- 차- 더 좋--?
a------- c---- d-- j------?
+
   
Сакаме да патуваме накај дома. 우리- 집-- 가- 싶--.
u------ j------- g--- s-------.
+
Сакате ли такси? 택시- 원--?
t--------- w-------?
+
Вие сакате да телефонирате. 그들- 전-- 하- 싶--.
g---------- j---------- h--- s-------.
+