македонски » корејски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [일흔하나]71 [ilheunhana]

+ 뭘 원해요mwol wonhaeyo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Што сакате? 당신- 뭘 하-- 원--?
d---------- m--- h------- w-------?
+
Сакате ли да играте фудбал? 당신- 축---- 원--?
d---------- c------------- w-------?
+
Сакате ли да си ги посетите пријатели? 당신- 친-- 방---- 원--?
d---------- c--------- b-------------- w-------?
+
   
сака 원해-
w------o
+
Не сакам да задоцнам. 저는 늦- 도--- 것- 원-- 않--.
j------ n----- d----------- g------- w------ a------.
+
Не сакам да одам таму. 저는 거- 가- 것- 원-- 않--.
j------ g---- g----- g------- w------ a------.
+
   
Сакам да си одам дома. 저는 집- 가-- 원--.
j------ j---- g------- w-------.
+
Сакам да останам дома. 저는 집- 있-- 원--.
j------ j---- i-------- w-------.
+
Сакам да бидам сам / сама. 저는 혼- 있-- 원--.
j------ h---- i-------- w-------.
+
   
Сакаш ли да останеш овде? 당신- 여-- 있-- 원--?
d---------- y------- i-------- w-------?
+
Сакаш ли да јадеш овде? 당신- 여-- 먹-- 원--?
d---------- y------- m--------- w-------?
+
Сакаш ли да спиеш овде? 당신- 여-- 자-- 원--?
d---------- y------- j------- w-------?
+
   
Сакате ли да тргнете утре? 당신- 내- 출--- 것- 원--?
d---------- n---- c------------ g------- w-------?
+
Сакате ли да останете до утре? 당신- 내--- 있-- 원--?
d---------- n--------- i-------- w-------?
+
Сакате ли сметката да ја платите утре? 당신- 청--- 내---- 지---- 원--?
d---------- c--------------- n----------- j------------ w-------?
+
   
Сакате ли во диско? 디스--- 가-- 원--?
d------------ g------- w-------?
+
Сакате ли во кино? 영화-- 가-- 원--?
y------------- g------- w-------?
+
Сакате ли во кафуле? 카페- 가-- 원--?
k---- g------- w-------?
+