македонски » корејски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

+ 77 [일흔일곱]77 [ilheun-ilgob]

+ 이유 말하기 3iyu malhagi 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [일흔일곱]
77 [ilheun-ilgob]

이유 말하기 3
iyu malhagi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Зошто не ја јадете тортата? 당신- 왜 케--- 안 먹--?
d---------- w-- k--------- a- m--------?
+
Јас морам да ослабам. 저는 살- 빼- 해-.
j------ s------ p----- h----.
+
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. 저는 살- 빼- 해- 안 먹--.
j------ s------ p----- h----- a- m--------.
+
   
Зошто не го пиете пивото? 당신- 왜 맥-- 안 마--?
d---------- w-- m--------- a- m-------?
+
Јас морам уште да возам. 저는 운-- 해- 해-.
j------ u--------- h---- h----.
+
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. 저는 운-- 해- 해- 안 마--.
j------ u--------- h---- h----- a- m-------.
+
   
Зошто не го пиеш кафето? 당신- 왜 커-- 안 마--?
d---------- w-- k-------- a- m-------?
+
Тоа е студено. 차가--.
c--------.
+
Јас не го пијам, бидејки е студено. 저는 차--- 안 마--.
j------ c--------- a- m-------.
+
   
Зошто не го пиеш чајот? 당신- 왜 차- 안 마--?
d---------- w-- c------ a- m-------?
+
Немам шеќер. 저는 설-- 없--.
j------ s--------- e--------.
+
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. 저는 설-- 없-- 안 마--.
j------ s--------- e--------- a- m-------.
+
   
Зошто не ја јадете супата? 당신- 왜 수-- 안 먹--?
d---------- w-- s-------- a- m--------?
+
Јас не ја нарачав. 저는 그- 주--- 않---.
j------ g------ j-------- a-----------.
+
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. 저는 그- 주--- 않-- 안 먹--.
j------ g------ j-------- a------- a- m--------.
+
   
Зошто не го јадете месото? 당신- 왜 고-- 안 먹--?
d---------- w-- g------- a- m--------?
+
Јас сум вегетаријанец. 저는 채------.
j------ c----------------.
+
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. 저는 채------ 안 먹--.
j------ c----------------- a- m--------.
+