македонски » корејски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [여든셋]
83 [yeodeunses]

과거형 3
gwageohyeong 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [여든셋]
83 [yeodeunses]

과거형 3
gwageohyeong 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
телефонира 전화--
j----------o
Јас телефонирав. 저는 전----.
j------ j----------------.
Јас цело време телефонирав. 저는 계- 전----.
j------ g----- j----------------.
   
прашува 물어--
m---------o
Јас прашав. 저는 물----.
j------ m---------------.
Јас секогаш прашував. 저는 항- 물----.
j------ h------- m---------------.
   
раскажува 얘기--
y--------o
Јас раскажував. 저는 얘----.
j------ y--------------.
Јас ја раскажав целата приказна. 저는 모- 이--- 얘----.
j------ m----- i-------- y--------------.
   
учи 공부--
g---------o
Јас учев. 저는 공----.
j------ g---------------.
Јас учев цела вечер. 저는 저- 내- 공----.
j------ j------- n----- g---------------.
   
работи 일해-
i-----o
Јас работев. 저는 일---.
j------ i-----------.
Јас работев цел ден. 저는 하--- 일---.
j------ h---------- i-----------.
   
јаде 먹어-
m-------o
Јас јадев. 저는 먹---.
j------ m-------------.
Јас го изедов целото јадење. 저는 모- 음-- 먹---.
j------ m----- e--------- m-------------.