македонски » корејски   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

+ 84 [여든넷]84 [yeodeunnes]

+ 과거형 4gwageohyeong 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
чита 읽어-
i------o
+
Јас читав. 저는 읽---.
j------ i------------.
+
Јас го прочитав целиот роман. 저는 그 소-- 모- 읽---.
j------ g-- s--------- m--- i------------.
+
   
разбира 이해--
i-------o
+
Јас разбрав. 저는 이----.
j------ i-------------.
+
Јас го разбрав целиот текст. 저는 그 글 전-- 이----.
j------ g-- g--- j---------- i-------------.
+
   
одговара 대답--
d---------o
+
Јас одговорив. 저는 대----.
j------ d---------------.
+
Јас одговорив на сите прашања. 저는 모- 질-- 대----.
j------ m----- j--------- d---------------.
+
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. 저는 그- 알-- – 저- 그- 알---.
j------ g------ a----- – j------ g------ a----------.
+
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. 저는 그- 써- – 저- 그- 썼--.
j------ g------ s----- – j------ g------ s----------.
+
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. 저는 그- 들-- – 저- 그- 들---.
j------ g------ d-------- – j------ g------ d-------------.
+
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. 저는 그- 가- 거-- – 저- 그- 가---.
j------ g------ g---- g------ – j------ g------ g------------.
+
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. 저는 그- 가-- 올 거-- – 저- 그- 가-- 왔--.
j------ g------ g----- o- g------ – j------ g------ g----- w--------.
+
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. 저는 그- 살 거-- – 저- 그- 샀--.
j------ g------ s-- g------ – j------ g------ s--------.
+
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. 저는 그- 기--- – 저- 그- 기----.
j------ g------ g--------- – j------ g------ g--------------.
+
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. 저는 그- 설-- 거-- – 저- 그- 설----.
j------ g------ s------------ g------ – j------ g------ s-------------------.
+
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. 저는 그- 알-- – 저- 그- 알---.
j------ g------ a----- – j------ g------ a----------.
+