македонски » корејски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [여든다섯]
85 [yeodeundaseos]

질문들 – 과거형 1
jilmundeul – gwageohyeong 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [여든다섯]
85 [yeodeundaseos]

질문들 – 과거형 1
jilmundeul – gwageohyeong 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Колку имате испиено? 당신- 얼-- 많- 마---?
d---------- e------ m----- m------------?
Колку работевте? 당신- 얼-- 많- 일---?
d---------- e------ m----- i-----------?
Колку напишавте? 당신- 얼-- 많- 썼--?
d---------- e------ m----- s----------?
   
Како спиевте? 당신- 어-- 잤--?
d---------- e-------- j--------?
Како го положивте испитот? 당신- 어-- 시-- 통----?
d---------- e-------- s--------- t-----------------?
Како го најдовте патот? 당신- 어-- 길- 찾---?
d---------- e-------- g------ c------------?
   
Со кого разговаравте? 당신- 누-- 얘----?
d---------- n----- y--------------?
Со кого се договоривте? 당신- 누-- 약-- 잡---?
d---------- n----- y--------- j-----------?
Со кого славевте роденден? 당신- 누-- 당-- 생-- 축----?
d---------- n----- d--------- s----------- c---------------?
   
Каде бевте? 당신- 어-- 있---?
d---------- e---- i------------?
Каде живеевте? 당신- 어-- 살---?
d---------- e---- s-----------?
Каде работевте? 당신- 어-- 일---?
d---------- e------ i-----------?
   
Што препорачавте? 당신- 뭘 제----?
d---------- m--- j-------------?
Што јадевте? 당신- 뭘 먹---?
d---------- m--- m-------------?
Како дознавте? 당신- 뭘 경----?
d---------- m--- g-------------------?
   
Колку брзо возевте? 당신- 얼-- 빨- 운----?
d---------- e------ p----- u---------------?
Колку долго летавте? 당신- 얼-- 오- 날---?
d---------- e------ o--- n-----------?
Колку високо скокнавте? 당신- 얼-- 높- 뛰-----?
d---------- e------ n---- t----------------?