македонски » корејски   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [아흔]
90 [aheun]

명령문 2
myeonglyeongmun 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [아흔]
90 [aheun]

명령문 2
myeonglyeongmun 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Избричи се! 면도----
m------------!
Измиј се! 세수----
s---------!
Исчешлај се! 머리- 빗----
m-------- b---------!
   
Јави се! Јавете се! 전화----
j------------!
Почнувај! Почнете! 시작----
s----------!
Престани! Престанете! 그만----
g-----------!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! 그만----
g-----------!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! 말하---
m--------!
Купи го тоа! Купете го тоа! 사세--
s-----!
   
Не биди никогаш нечесен! 절대 거---- 마---
j------ g------------ m-----!
Не биди никогаш дрзок! 절대 장--- 마---
j------ j----------- m-----!
Не биди никогаш неучтив! 절대 무--- 마---
j------ m-------- m-----!
   
Биди секогаш чесен! 늘 정-----
n--- j-------------!
Биди секогаш љубезен! 늘 친-----
n--- c-------------!
Биди секогаш учтив! 늘 공-----
n--- g------------!
   
Одете си со здравје! 집에 무-- 도--- 바---
j---- m----- d---------- b------!
Внимавајте добро на себе! 건강----
g-------------!
Посетете не наскоро повторно! 곧 우-- 다- 방------
g-- u------ d--- b---------------!