македонски » корејски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

+ 91 [아흔하나]91 [aheunhana]

+ 종속절: – 기를 / – 것을 / – 것은 / – 다고 1jongsogjeol: – gileul / – geos-eul / – geos-eun / – dago 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [아흔하나]
91 [aheunhana]

종속절: – 기를 / – 것을 / – 것은 / – 다고 1
jongsogjeol: – gileul / – geos-eul / – geos-eun / – dago 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Времето утре можеби ќе биде подобро. 아마 내-- 날-- 나-- 거--.
a-- n-------- n------- n----- g------.
+
Од каде го знаете тоа? 그걸 어-- 알--?
g------ e-------- a-----?
+
Се надевам, дека ќе биде подобро. 날씨- 나---- 바--.
n------- n---------- b------.
+
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. 그는 분-- 올 거--.
g------ b---------- o- g------.
+
Сигурно ли е тоа? 확실--?
h-----------?
+
Јас знам, дека тој ќе дојде. 저는 그- 올 것- 알--.
j------ g---- o- g------- a-----.
+
   
Тој сигурно ќе се јави. 그는 분-- 전-- 거--.
g------ b---------- j--------- g------.
+
Навистина? 정말-?
j----------?
+
Мислам, дека тој ќе се јави. 저는 그- 전-- 것- 믿--.
j------ g---- j--------- g------- m-------.
+
   
Виното сигурно е старо. 그 와-- 분-- 오----.
g-- w------- b---------- o--------------.
+
Го знаете ли тоа со сигурност? 그걸 확--- 알--?
g------ h---------- a-----?
+
Претпоставувам, дека е старо. 그게 오---- 생---.
g---- o------------- s-------------.
+
   
Нашиот шеф изгледа добро. 우리 사--- 잘----.
u-- s------------ j-------------------.
+
Мислите? 그렇- 생---?
g-------- s-------------?
+
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. 저는 그- 아- 잘---- 생---.
j------ g---- a-- j------------------ s-------------.
+
   
Шефот сигурно има девојка. 사장-- 분-- 여---- 있--.
s------------ b---------- y------------ i-------.
+
Верувате ли навистина? 정말 그-- 생---?
j------- g-------- s-------------?
+
Сосема е можно, дека тој има девојка. 그에- 여---- 있-- 것- 아- 가--- 높--.
g----- y------------ i-------- g------- a-- g------------- n------.
+