македонски » корејски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ 94 [아흔넷]94 [aheunnes]

+ 접속사 1jeobsogsa 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Чекај, додека да престане дождот. 비가 그- 때-- 기----.
b--- g------ t-------- g---------.
+
Чекај, додека да бидам готов / готова. 제가 끝- 때-- 기----.
j--- k-------- t-------- g---------.
+
Чекај, додека тој да се врати. 그가 돌-- 때-- 기----.
g---- d------ t-------- g---------.
+
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. 저는 제 머---- 마- 때-- 기-- 거--.
j------ j- m----------- m----- t-------- g------ g------.
+
Ќе почекам, додека да заврши филмот. 저는 영-- 끝- 때-- 기-- 거--.
j------ y--------- k------- t-------- g------ g------.
+
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. 저는 신--- 초--- 때-- 기-- 거--.
j------ s----------- c------------ t-------- g------ g------.
+
   
Кога патуваш на одмор? 당신- 언- 휴-- 가-?
d---------- e---- h-------- g---?
+
Уште пред летниот распуст? 여름 휴-- 전--?
y------ h--------- j-------?
+
Да, уште пред да започне летниот распуст. 네, 여- 휴--- 시--- 전--.
n-- y------ h----------- s--------- j-------.
+
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. 겨울- 시--- 전- 지-- 수----.
g------- s--------- j----- j--------- s---------.
+
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. 테이-- 앉- 전- 손- 씻---.
t-------- a---- j----- s------ s----------.
+
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. 나가- 전- 창-- 닫---.
n----- j----- c----------- d---------.
+
   
Кога ќе се вратиш дома? 언제 집- 올 거--?
e---- j---- o- g------?
+
По наставата? 수업 후--?
s---- h----?
+
Да, откако ќе заврши наставата. 네, 수-- 끝- 후--.
n-- s------ k------- h----.
+
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. 그는 사-- 난 후-- 더 이- 일- 할 수 없---.
g------ s----- n-- h--- d-- i---- i----- h-- s- e-------------.
+
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. 그는 일--- 잃- 후-- 미-- 갔--.
g------ i--------- i------ h--- m------ g--------.
+
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. 그는 미-- 간 후-- 부-- 됐--.
g------ m------ g-- h--- b----- d----------.
+