македонски » корејски   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [아흔다섯]95 [aheundaseos]

+ 접속사 2jeobsogsa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Од кога таа не работи повеќе? 그녀- 언--- 일- 안 해-?
g---------- e--------- i----- a- h----?
+
Од нејзината венчавка? 결혼- 후---?
g---------- h--------?
+
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. 네, 그-- 결-- 후-- 더-- 일- 안 해-.
n-- g---------- g---------- h------ d------- i----- a- h----.
+
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. 그녀- 결-- 후--- 더-- 일- 안 해-.
g---------- g---------- h------- d------- i----- a- h----.
+
Откако се познаваат, тие се среќни. 그들- 서- 만- 후--- 행---.
g---------- s---- m----- h------- h------------.
+
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. 그들- 아--- 생- 후--- 외-- 잘 안--.
g---------- a------- s-------- h------- o--------- j-- a------.
+
   
Кога таа телефонира? 그녀- 언- 전---?
g---------- e---- j-----------?
+
За време на возењето? 운전- 때-?
u-------- t-----?
+
Да, додека вози автомобил. 네, 운-- 때-.
n-- u-------- t-----.
+
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. 그녀- 운---- 전---.
g---------- u--------------- j-----------.
+
Таа гледа телевизија, додека пегла. 그녀- 다--- 하-- 티-- 봐-.
g---------- d----------- h--------- t------- b----.
+
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. 그녀- 일- 하-- 음-- 들--.
g---------- i----- h--------- e--------- d--------.
+
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. 저는 안-- 없-- 아- 것- 못 봐-.
j------ a--------- e----------- a-- g----- m-- b----.
+
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. 저는 음-- 너- 시---- 아- 것- 못 이---.
j------ e------- n---- s-------------- a-- g----- m-- i--------.
+
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. 저는 감-- 걸-- 아- 냄-- 못 맡--.
j------ g------ g---------- a-- n-------- m-- m------.
+
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. 우리- 비- 오- 택-- 잡- 거--.
u------ b--- o----- t--------- j------ g------.
+
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. 우리- 복-- 당--- 세--- 여-- 할 거--.
u------ b-------- d---------------- s-------- y----------- h-- g------.
+
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. 우리- 그- 곧 오- 않-- 식-- 시-- 거--.
u------ g---- g-- o-- a---------- s-------- s------- g------.
+