македонски » корејски   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

+ 97 [아흔일곱]97 [aheun-ilgob]

+ 접속사 4jeobsogsa 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [아흔일곱]
97 [aheun-ilgob]

접속사 4
jeobsogsa 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонски한국어
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. 그는 티-- 켜- 있---- 잠- 들---.
g------ t----- k------- i--------------- j---- d-------------.
+
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. 그는 늦---- 한-- 머----.
g------ n---------------- h---------- m---------------.
+
Тој не дојде, иако бевме договорени. 그는 약-- 있---- 안 왔--.
g------ y------- i--------------- a- w--------.
+
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. 티비- 켜- 있---. 그--- 그- 잠- 들---.
t----- k------- i------------. g---------- g------ j---- d-------------.
+
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. 이미 많- 늦---. 그---- 그- 한-- 머----.
i-- m----- n-------------. g----------- g------ h---------- m---------------.
+
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. 우리- 약-- 있---. 그---- 그- 안 왔--.
u------ y------- i------------. g----------- g------ a- w--------.
+
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. 그는 면--- 없--- 운-- 해-.
g------ m-------------- e----------- u--------- h----.
+
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. 거리- 미----- 그- 너- 빨- 운-- 해-.
g------ m-------------- g------ n---- p----- u--------- h----.
+
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. 그는 술- 취---- 자--- 타-.
g------ s---- c---------------- j------------ t---.
+
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. 면허-- 없--- 불---- 그- 운-- 해-.
m-------------- e----------- b--------- g------ u--------- h----.
+
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. 찻길- 미----- 불---- 그- 빨- 운-- 해-.
c-------- m-------------- b--------- g------ p----- u--------- h----.
+
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. 술이 취---- 불---- 그- 자--- 타-.
s---- c---------------- b--------- g------ j------------ t---.
+
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. 그녀- 대-- 다----- 일--- 못 구--.
g---------- d--------- d---------------- i--------- m-- g------.
+
Таа не оди на лекар, иако има болки. 그녀- 통-- 있---- 병-- 안 가-.
g---------- t---------- i----------- b----------- a- g---.
+
Таа купува автомобил, иако нема пари. 그녀- 돈- 없---- 자--- 사-.
g---------- d---- e------------ j------------ s---.
+
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. 그녀- 대-- 다---. 그--- 불---- 그-- 일--- 못 구--.
g---------- d--------- d------------. g---------- b--------- g---------- i--------- m-- g------.
+
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. 그녀- 통-- 있--. 그--- 불---- 그-- 병-- 안 가-.
g---------- t---------- i-------. g---------- b--------- g---------- b----------- a- g---.
+
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. 그녀- 돈- 없--. 그--- 불---- 그-- 차- 사-.
g---------- d---- e--------. g---------- b--------- g---------- c------ s---.
+