македонски » литвански   Лица


1 [еден]

Лица

-

+ 1 [vienas]

+ Asmenys

1 [еден]

Лица

-

1 [vienas]

Asmenys

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
jас +
jас и ти aš i- tu +
ние двајцата me- a-u +
   
тој jis +
тој и таа ji- i- ji +
тие двајцата ji- a-u +
   
маж vy--s +
жена mo----s +
дете va---s +
   
една фамилија še--a +
мојата фамилија ma-- š---a +
Мојата фамилија е овде. Ma-- š---- (y--) č--. +
   
Јас сум овде. Aš (e--) č--. +
Ти си овде. Tu (e--) č--. +
Тој е овде и таа е овде. Ji- (y--) č-- i- j- (y--) č--. +
   
Ние сме овде. Me- (e----) č--. +
Вие сте овде. Jū- (e----) č--. +
Тие сите се овде. Ji- v--- (y--) č--. +