македонски » литвански   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

+ 10 [dešimt]

+ Vakar — šiandien — rytoj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Вчера беше сабота. Va--- b--- š----------. +
Вчера бев во кино. Va--- (a-) b---- k---. +
Филмот беше интересен. Fi---- b--- į-----. +
   
Денес е недела. Ši------ (y--) s----------. +
Денес не работам. Ši------ (a-) n------. +
Јас останувам дома. (A-) l---- / b--- n----. +
   
Утре е понеделник. Ry--- (b--) p----------. +
Јас утре повторно работам. Ry--- (a-) v-- d------ / d----. +
Јас работам во канцеларија. (A-) d---- b----. +
   
Кој е ова? Ka- j--? +
Ова е Петар. Ta- P------. +
Петар е студент. Pė----- (y--) s--------. +
   
Кој е ова? Ka- j-? +
Ова е Марта. Ta- M----. +
Марта е секретарка. Ma--- (y--) s--------. +
   
Петар и Марта се пријатели. Pė----- i- M---- y-- d------. +
Петар е пријателот на Марта. Pė----- y-- M----- d------. +
Марта е пријателката на Петар. Ma--- y-- P------ d-----. +