македонски » литвански   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [aštuoniolika]

Namų ruoša

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [aštuoniolika]

Namų ruoša

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Денес е сабота. Ši------ š----------.
Денес ние имаме време. Ši------ (m--) t----- l----.
Денес ние ќе го чистиме станот. Ši------ (m--) t------- b---.
   
Јас ја чистам бањата. Aš v---- / š------ v----.
Мажот ми ја мие колата. Ma-- v---- p----- a---------.
Децата ги чистат велосипедите. Va---- p----- d--------.
   
Баба ги полева цвеќињата. Se---- l----- g----.
Децата ја раскреваат детската соба. Va---- t----- s--- k------.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Ma-- v---- t----- s--- r------- s----.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. (A-) d--- s--------- į s--------.
Јас ги закачувам алиштата. (A-) d-------- s---------.
Јас ги пеглам алиштата. (A-) l----- s---------.
   
Прозорците се извалкани. La---- (y--) n-------.
Подот е извалкан. Gr----- (y--) n--------.
Садовите се извалкани. In--- (y--) n-------.
   
Кој ги чисти прозорците? Ka- v--- l-----?
Кој всмукува прашина? Ka- s------ d-----?
Кој ги мие садовите? Ka- p----- i----?