македонски » литвански   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [devyniolika]

Virtuvėje

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [devyniolika]

Virtuvėje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Имаш ли нова кујна? Ar (t-) t--- n---- v------?
Што сакаш да готвиш денес? Ką t- š------- v----?
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Ar (t-) v---- e------- a- d------?
   
Треба ли да го исечам кромидот? Ar ( m--) s---------- s-------?
Треба ли да ги излупам компирите? Ar ( m--) n------- b-----?
Треба ли да ја измијам салатата? Ar ( m--) n------- s------?
   
Каде се чашите? Ku- (y--) t-----?
Каде се садовите? Ku- (y--) i----?
Каде е приборот за јадење? Ku- (y--) s---- į-------?
   
Имаш ли отварач за конзерви? Ar (t-) t--- k------- a----------?
Имаш ли отварач за шишиња? Ar (t-) t--- b------ a----------?
Имаш ли извлекувач за плута? Ar (t-) t--- k------------?
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Ar (t-) v---- s----- š----- p----?
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Ar (t-) k--- ž--- š----- k--------?
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Ar (t-) k--- d------- a-- š-- k----- g-------?
   
Јас ја покривам масата. Aš d----- / p-------- s----.
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Či- y-- p------- š------ i- š-------.
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Či- y-- t------ l------ i- s---------.