македонски » литвански   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dvidešimt du]

III (trečias) pokalbis

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dvidešimt du]

III (trečias) pokalbis

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Пушите ли? Ar r-----?
Порано да. An------ r-----.
Но сега не пушам повеќе. Be- d---- n--------.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Ar j--- n--------- j-- r------?
Не, воопшто не. Ne- v---- n-.
Тоа не ми пречи. Ma- n-------.
   
Ќе се напиете ли нешто? Ar k- n--- i--------?
Еден коњак? Ga- k------?
Не, подобро едно пиво. Ne- g----- a----.
   
Патувате ли многу? Ar d--- k---------?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ta--- d---------- k------- v----- r--------.
Но сега сме овде на одмор. Be- d---- (m--) č-- a------------.
   
Каква горештина! Ko-- k------!
Да, денес е навистина жешко. Ta--- š------- t----- k-----.
Одиме на балконот. Ei---- į b------.
   
Утре овде ќе има забава. Ry--- č-- b-- v--------.
Ќе дојдете ли и Вие? Ar j-- t--- p-- a-------?
Да, и ние исто така сме поканети. Ta--- m-- t--- p-- e---- p-------- / m-- t--- p-- p-------.