македонски » литвански   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [dvidešimt trys]

(Užsienio) kalbų mokymasis

23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

23 [dvidešimt trys]

(Užsienio) kalbų mokymasis

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Каде учевте шпански? Ku- (j--) m------ i----- k-----?
Знаете ли исто така и португалски? Ar m----- i- p-------- k----?
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ta--- (a-) m--- i- š--- t--- i--------.
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. Ma- a------ j-- k------ l---- g----.
Јазиците се прилично слични. Ši-- k----- g--- p-------.
Јас можам добро да ги разберам. Aš j-- l---- g---- s-------.
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Be- r----- i- k------ y-- s----.
Јас уште правам многу грешки. Aš d-- d--- k----- d----.
Ве молам поправајте ме секогаш. Pr---- m--- v----- p--------.
   
Вашиот изговор е сосема добар. Jū-- t----- (y--) v---- g---.
Имате еден мал акцент. Ka----- s- n------ a------.
Човек препознава од каде доаѓате. Ga---- a--------- i- k-- (j--) a-------.
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Ko--- j--- g------ k----?
Посетувате ли курс за јазици? Ar (j--) l------ k----- k-----?
Која наставна метода ја користите? Ko-- v------- n-------- / I- k---- v-------- m------?
   
Во моментов не знам како се вика. Da--- (š--- m------) n----------- k--- j-- v-------.
Неможам да се сетам на насловот. Ne--------- p---------.
Го заборавив. (A- j-) p-------.