македонски » литвански   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [dvidešimt keturi]

Susitarimas

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [dvidešimt keturi]

Susitarimas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Го пропушти ли автобусот? Ar (t-) n------- / p-------- į a-------?
Те чекав половина час. Aš l------ t---- p--- v-------.
Немаш ли мобилен со себе? Ar (t-) n----- p------- / p-------- m-------- t-------?
   
Следниот пат биди точен / точна! Ki-- k---- a---- l----!
Следниот пат земи такси! Ki-- k---- v------ t----!
Следниот пат земи еден чадор со себе! Ki-- k---- p------ l--------!
   
Утре сум слободен / слободна. Ry--- a- l------ / l-----.
Ќе се сретнеме ли утре? Ga- s--------- r----?
Жал ми е, но јас не можам утре. Ga---- b-- r---- n-------- / n------.
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? Ar š- s--------- j-- k- n--- e-- n------ / n-------- (d-----)?
Или пак си веќе договорен / договорена? O g-- t- j-- s-------- / s---------?
Предлагам да се сретнеме за викендот. (A-) s----- s-------- s---------.
   
Ќе правиме ли пикник? Ga- s-------- i-----?
Ќе одиме ли на плажа? Ga- n----------- p--- j---- / į p--------?
Ќе одиме ли на планина? Ga- v--------- į k-----?
   
Ќе те земам од канцеларијата. (A-) u------ t---- į b----.
Ќе те земам од дома. (A-) u------ t---- į n----.
Ќе те земам од автобуската станица. Aš t--- p--------- a------- s--------.