македонски » литвански   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dvidešimt aštuoni]

Viešbutyje – skundai

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dvidešimt aštuoni]

Viešbutyje – skundai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Тушот не работи. Du--- n-------.
Нема топла вода. Ne---- k------ v-----.
Можете ли тоа да го поправите? Ar g----- s--------?
   
Во собата нема телефон. Ka------- n--- t-------.
Во собата нема телевизор. Ka------- n--- t------------.
Собата нема балкон. Ka------ b- b------.
   
Собата е премногу гласна. Ka------ (y--) p-- d--- t-----------.
Собата е премногу мала. Ka------ (y--) p-- m----.
Собата е премногу темна. Ka------ (y--) p-- t-----.
   
Парното не работи. Ši------ n-------.
Клима уредот не работи. Ko------------- n-------.
Телевизорот е расипан. Te---------- s------.
   
Тоа не ми се допаѓа. Ma- n--------.
Тоа ми е прескапо. Ma- p-- b-----.
Дали имате нешто поефтино? Ar t----- k- n--- p-------?
   
Има ли овде во близина хостел? Ar n-------- y-- j------ n------- n----?
Има ли овде во близина пансион? Ar n-------- y-- p--------?
Има ли овде во близина ресторан? Ar n-------- y-- r---------?