македонски » литвански   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [trys]

+ Susipažinti

3 [три]

Запознавање

-

3 [trys]

Susipažinti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Здраво! Sv----! +
Добар ден! La-- d----! +
Како си? Ka-- s-----? +
   
Доаѓате ли од Европа? Ar j-- (a------- / e----) i- E------? +
Доаѓате ли од Америка? Ar j-- (a------- / e----) i- A-------? +
Доаѓате ли од Азија? Ar j-- (a------- / e----) i- A-----? +
   
Во кој хотел живеете? Ku----- v--------- (j--) g-------? +
Колку долго сте веќе овде? Ar j-- i---- (e----) č--? +
Колку долго останувате? Ar i---- (j--) č-- b----- (l------)? +
   
Ви се допаѓа ли овде? Ar j--- č-- p------? +
Дали сте овде на одмор? Ar (j--) č-- a------------? +
Посетете ме! Ap--------- m--- k--- n---! +
   
Еве ја мојата адреса. Či- m--- a------. +
Ќе се видиме ли утре? Ar (m--) r---- p-----------? / P---------- r----? +
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. La--- g----- (a-) j-- e-- k-- k- n------ / n--------. +
   
Чао! Ik-! +
Довидување! Ik- p---------! +
До наскоро! (I-- g------) / K-- k--! +