македонски » литвански   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trisdešimt keturi]

Traukinyje

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trisdešimt keturi]

Traukinyje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Дали ова е возот за Берлин? Ar t-- t-------- į B------?
Кога тргнува возот? Ka-- t-------- i-------?
Кога пристигнува возот во Берлин? Ka-- t-------- a------- į B------?
   
Простете, смеам ли да поминам? At--------- a- g---- p------?
Мислам дека ова е моето место. (A-) m----- k-- t-- m--- v----.
Мислам дека Вие седите на моето место. (A-) m----- k-- (j--) s----- m--- v------.
   
Каде е вагонот за спиење? Ku- y-- m--------- v------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Mi-------- v------ y-- t-------- g---.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. O k-- y-- v-----------------? – P-------.
   
Можам ли да спијам долу? Ar g---- m------ a-------?
Можам ли да спијам во средината? Ar g---- m------ v-------?
Можам ли да спијам горе? Ar g---- m------ v------?
   
Кога ќе бидеме на границата? Ka-- b----- p--- s-----?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ki-- t----- k------ į B------?
Дали возот доцни? Ar t-------- v------?
   
Имате ли нешто за читање? Ar t----- k- n--- p---------?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ar č-- g----- g---- k- n--- (p-) v------ i- (a---) g----?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Ar g----- m--- p-------- 7 (s-------) v------?