македонски » литвански   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trisdešimt šeši]

Viešasis miesto transportas

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trisdešimt šeši]

Viešasis miesto transportas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Каде е автобуската станица? Ku- y-- a------- s------?
Кој автобус вози во центарот? Ku--- a-------- v------- į (m-----) c-----?
Која линија морам да ја земам? Ku---- n------ m-- v-------?
   
Дали морам да се прекачувам? Ar m-- r----- p-------?
Каде морам да се прекачам? Ku- m-- r----- p-------?
Колку чини еден возен билет? Ki-- k------- b-------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ki-- s------- y-- i-- c-----?
Овде морате да се симнете. Ju-- č-- r----- i------.
Морате да се симнете позади. (J--) t----- / J--- r----- i------ p-- g------ d----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Ki--- m---- t-------- a----- p- 5 (p-----) m------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Ki--- t-------- a----- p- 10 (d--------) m------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Ki--- a-------- a----- p- 15 (p----------) m------.
   
Кога вози последното метро? Ka-- v------- p--------- m---- t--------?
Кога вози последниот трамвај? Ka-- v------- p--------- t--------?
Кога вози последниот автобус? Ka-- v------- p--------- a--------?
   
Дали имате возен билет? Ar t----- b------?
Возен билет? – Не, немам. Bi-----? – N-- n------.
Тогаш морате да платите казна. Ta-- (p--------) / t----- m----- b----.