македонски » литвански   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

4 [keturi]

Mokykloje

4 [четири]

Во училиште

-

4 [keturi]

Mokykloje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Каде сме? Ku- m-- (e----)?
Ние сме во училиштето. Me- (e----) m--------.
Ние имаме настава. Mu-- v----- p------.
   
Ова се учениците. Ta- (y--) m-------.
Ова е наставничката. Ta- (y--) m-------.
Ова е одделението. Ta- (y--) k----.
   
Што правиме? Ką m-- d----- (d-------)?
Ние учиме. Me- m------ (m--------).
Ние учиме еден јазик. Me- m------ (m--------) k----.
   
Јас учам англиски. Aš m------ a---- (k----).
Ти учиш шпански. Tu m------ i----- (k----).
Тој учи германски. Ji- m----- v------- (k----).
   
Ние учиме француски. Me- m------ p------- (k----).
Вие учите италијански. Jū- m------ i---- (k----).
Тие учат руски. Ji- m----- r--- (k----).
   
Учењето јазици е интересно. Ka--- m------ (y--) į----.
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. (M--) n----- s------- ž-----.
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. (M--) n----- k------- s- ž-------.