македонски » литвански   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [keturiasdešimt vienas]

Orientavimasis

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [keturiasdešimt vienas]

Orientavimasis

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Каде е бирото за информации за туристи? Ku- y-- t------ i----------?
Имате ли за мене една карта на градот? Ar t----- m----- p----?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ar č-- g----- u------- v-------?
   
Каде е стариот дел од градот? Ku- y-- s----------?
Каде е катедралата? Ku- y-- k------?
Каде е музејот? Ku- y-- m-------?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Ku- g----- n--------- p---- ž-----?
Каде може да се купи цвеќе? Ku- g----- n--------- g----?
Каде може да се купат возни карти? Ku- g----- n--------- (a-------- t---------) b------?
   
Каде е пристаништето? Ku- y-- u-----?
Каде е пазарот? Ku- y-- t-----?
Каде е замокот? Ku- y-- p----?
   
Кога започнува обиколката? Ka-- p-------- e---------?
Кога завршува обиколката? Ka-- b------- e---------?
Колку долго трае обиколката? Ki-- t----- e---------?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. No------ g---- k---- k---- v-------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. No------ g---- k---- k---- i--------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. No------ g---- k---- k---- p-----------.